WEBBUTBILDNING: DIGITAL MARKNADSFÖRING FÖR BIOGRAFER

Detta är utbildningen för dig som vill ta er biografs marknadsföringsarbete till nästa nivå genom fördjupade kunskaper och börja arbeta efter grundade strategier med konkreta mål anpassade efter er verksamhet.

Kursen passar alla oavsett storlek på biografen. Du får genom kursen grundläggande kunskaper och får lära dig de praktiska verktyg och tekniker ni behöver för att komma igång och utveckla er biografs digitala marknadsföring.

Utbildningen sker online i din egen studietakt tillsammans med livesamtal och omfattar de grundläggande pelarna i digital marknadsföring. Utbildningen är unikt framtagen och anpassad för biografer och är uppdelad i 4 moduler:


1. Digital strategi
2. Sajtstrategi & Sökmotoroptimering/ SEO
3. Innehållsmarknadsföring/ Content Marketing
4. Marknadsföring i sociala medier.

Dessutom tillkommer en gratis modul:
5. Presentkort som ett marknadsföringsverktyg.


Varje modul består av lektioner och övningar där olika kunskapsområden behandlas. Varje modul tillför dessutom praktiska mallar/guider/verktyg för att du som kursdeltagare ska kunna applicera kunskapen direkt på din verksamhet.

I samband med utbildningen får er biograf också 2 x 30 minuter egen coachning med kursledaren där fokus är 100% på den egna verksamheten och de oklarheter som eventuellt finns kring ämnet.

Utbildningen sker online där du som deltagare har tillgång till över 10 timmars lektionstid + praktiska övningar, mallar, checklistor och tidsplaner! Då allt material finns online väljer du själv när du tar del av de olika delarna samt hur många gånger du vill återkomma till materialet och du har tillgång till det under 12 månader.

Det finns även möjlighet att köpa till extra coachtimmar för fördjupning och vägledning inom ett specifikt område.

Utbildningens innehåll:


Modul 1:
DIGITAL STRATEGI: Skapa en digital strategi för er biograf.

Modul 2:
SÖKMOTOROPTIMERING (SEO) & SAJTSTRATEGI: Driv rätt trafik till er hemsida med SEO och få dem att konvertera med en sajtstrategi.

Modul 3:
INNEHÅLLSMARKNADSFÖRING/ CONTENT MARKETING: Skapa relevant, intressant och engagerande innehåll som er publik vill dela/kommentera.

Modul 4:
MARKNADSFÖRING I SOCIALA MEDIER: Bygg kampanjer och sponsrade inlägg på Facebook och Instagram.


Efter genomgången utbildning ska kursdeltagaren ha tillgodosett sig grundläggande kunskaper i digital marknadsföring. Kursdeltagaren får genom utbildningen de verktyg som krävs för att sätta upp tydliga mål och målgrupper för den egna verksamheten och förståelse för i vilka kanaler dessa mål bäst uppnås. Vidare får kursdeltagaren kunskap i vilka typer av aktiviteter som krävs i dessa kanaler för att öka biografens besökarantal och hur dessa aktiviteter kan utvärderas och optimeras. Genom praktiska övningar genom hela utbildningen och hjälpsamma mallar, checklistor och tidsplaner ges kursdeltagaren möjlighet att omedelbart praktisera och komma igång med den egna verksamhetens digitala marknadsföring.

För frågor om utbildningen kontakta:
Irini Siga kursansvarig Digital marknadsföring för biografer irini.siga@biografcentralen.se


FAKTA:
Omfattning: 4 moduler med över 10 lektioner och praktiska övningar. Studietakten är flexibel eftersom kursen är en onlinekurs och du själv kan välja när du vill titta på lektionerna och göra de praktiska övningarna. Varje modul kommer att släppas med ett tidsintervall (en gång i månaden) och i samband med varje modulsläpp kommer även ett live-webbinarie att hållas med en introduktion till modulen och möjlighet för kursdeltagarna att ställa frågor.

Avgift: 8900 kr exkl. moms. Priset inkluderar deltagande för upp till 3 personer per biograf. Det ingår även 2 x 30 minuters personlig coachning (per biograf, ej per person) som bokas in med kursledaren under kursens gång. Det kommer även finnas möjlighet att boka extra handledning/coachning för 750 kr/timme.

Stöd att söka: Sök stöd från Filminstitutet/Stöd till utbildning inom distribution och visning där ni kan beviljas 50 % av avgiften. Förenklat sökformulär och löpande handläggning ger svar inom 2-4 veckor.

Ta även gärna kontakt med ditt Regionala Resurscentrum för film om eventuellt utbildningsstöd att söka! Vi kan förmedla kontakt.

ANMÄL ER BIOGRAF FÖR DIGITAL MARKNADSFÖRING FÖR BIOGRAFER!

Ni kan skicka in en preliminär anmälan och sedan bekräfta er plats när ni fått besked från Filminstitutet om sökt stöd.

979 WEBBUTBILDNING: DIGITAL MARKNADSFÖRING FÖR BIOGRAFER
Vi har/ska söka stöd från Filminstitutet och anmälan är preliminär.
Vi tar gärna tips på kontakt med regionalt filmcentrum.