Trainspotting – Never let your friends tie you to the tracks.


Edinburgh. Renton, en ung heroinmissbrukare, delar våning med sina missbrukarkompisar Sick Boy, Spud och Alison, vars babyflicka Dawn har en av de tre till far. Andra kompisar är den drogfria Tommy, passionerat förälskad i sin flickvän Lizzie, och den psykotiske hårdingen Begbie. Renton, som behöver en sil, besöker sin langare Swanney. Han bestämmer sig sedan för att lägga av.
Renton och Spud sänds iväg för att söka ett jobb, men ser till att de inte får det. Renton möter en flicka, Diane, på ett disco och följer med henne hem. På morgonen möter han hennes föräldrar och får till sin fasa veta att hon bara är 14 år. Lizzie dumpar Tommy sedan hon misstänker honom för att ha sålt en videotape där de älskar med varandra. I själva verket är det Renton som stulit den.

Villkor:
Öppen visning: 45 % i filmhyra. Garantihyra 1 680 kronor per spelvecka. Kontakta oss om ni önskar visa filmen under en längre tidsperiod än en spelvecka för eventuell bibehållen garantihyra
Sluten visning: 2 300 kronor (biografer i Biografcentralens nätverk samt filmstudios (SFF) erhåller rabatt om 300 kronor)
Moms 6%

Boka visning!