INNI är Sigur Rós andra film, uppföljare till succéen “Heima”.

Filmad under två utsålda kvällar på Alexandra Palace i London 2008, blandar denna experimentella konsertfilm livebilder och arkivmaterial, för att med hjälp av analog efterproduktion förmedla den känslomässiga upplevelsen av att se Sigur Rós spela.

Medans “Heima” med vackra naturbilder placerade Sigur Rós i kontexten av sitt hemland, Island och försåg publiken med ett geografiskt och socialt perspektiv på bandets trollbindande musik, fokuserar INNI helt och fullt på Sigur Rós mäktiga konsert-framträdande.

Filmad på ett sätt som inbjuder till både intimitet och klaustrofobi, ett monokromatiskt tunnelseende. Allt omkringvarande skalas bort och de fyra musikernas prestationer lyfts fram. Lo-fi estetiken tas till sin extrem. Hela konserten visas i svartvitt, med kornighet och hög kontrast.

Ursprungligen filmad på digital HD, som överförts till 16mm filmremsor, vars projektion sedan filmats av på nytt. Ibland genom prismor och andra föremål för att ge ett impressionistiskt utseende eller som något som återvunnits från en förfluten tid. Allt för att skapa en känslomässig förståelse av att komma bandet rumsligt nära och att gå in i musiken (Inni betyder inuti).

Inni_Poster


Öppen visning: 45 % i filmhyra. Garantihyra 1 680 kronor per spelvecka. Kontakta oss om ni önskar visa filmen under en längre tidsperiod än en spelvecka för eventuell bibehållen garantihyra
Sluten visning: 2 300 kronor (biografer i Biografcentralens nätverk samt filmstudios (SFF) erhåller rabatt om 300 kronor)
Villkor Skolbio: 1 900 kronor för 1 visning.
Moms 6%
Frakt tillkommer.
Format: DCP med engelskt tal.
Önskar ni visa filmen med svenska undertexter för t ex dagbio/seniorbio har vi även rättigheter och kan skicka Blu-ray.
Längd: 102 minuter
Bioguiden: Tillgänglig för repertoarplanering och kan visas på både öppna och slutna visningar.