Mareld (2019) – svensk indie-thriller på bio 15 november!

Vad händer när gränsen mellan film och verklighet suddas ut? 

MARELD är ett filmiskt experiment där regissören Ove Valeskog skapar metafilm tillsammans med ett ovetande filmteam. Där verkligheten delvis tar över och drama uppstår framför och bakom kameran.

Ove och hans filmteam beger sig ut i den svenska skärgården för att spela in en långfilm. Scenerna improviseras fram i kronologisk ordning efter regissörens dagliga instruktioner. Skådespelarna får inte veta sina karaktärers mörka öde förrän i sin sista scen. Projektet filmas även parallellt dokumentärt. Där får vi följa teamets och skådespelarnas spontana reaktioner på det obehagliga situationer som uppstår runt dom under inspelningens gång… tills det inte längre går att skilja på verklighet och dikt.

Filmen är ett exempel på hur nya genrer skapas genom sammanblandning av verklighet och fiktion.

Se Viktor ÅkerblomHanna OldenburgMoa MalanMatti Boustedt och Malin Barr i denna visuellt vackra och överraskande suspense thrillern MARELD.

Filmteamet har ett stort kontaktnät och kommer jobba hårt för att skapa buzz och marknadsföra visningar runt om i Sverige. Teamet erbjuder även utrymme för besök med Q&A (utan arvode, ev täcka kostnad för resa/logi).

Vi rekommenderar att boka en “event-visning” som teamet kan hjälpa till att marknadsföra. Tag kontakt för att boka in någon från teamet.

Biografcentralen hanterar biograflanseringen till Sveriges oberoende biografer efter samarbetsavtal med Nordisk Film.

Premiär: fredag 15 november
Genre: Dokumentär, Thriller, Skräck
Regissör: Ove Valeskog
Längd: 1h 35 min
Villkor: 45 % på biljettintäkter, garantihyra 800 kr.
Posters: 70/100 (beställning via Nordisk Film)
Frakt: DCP via Filmdist/disk från Filmlagret. 
Fönster: Köpfilm 2 december och på VOD 23 december.