Pressmeddelande Ny biosajt 151217

Årets julklapp till biopubliken!

Idag saknas en plats på nätet där publiken kan hitta utbudet på landets alla föreningsdrivna, kommunala, mindre privata och enskilda biokedjor, men det ska det bli ändring på. PostkodLotteriets Kulturstiftelse stödjer Biografcentralen med 4,5 miljoner till en ny samlande biosajt med biljettbokningssystem. 

Fokus för sajten är de 333 biografer – kvalitetsfilmsbiografer, förortsbiografer och biografer på mellanstora och mindre orter – samt omkring 150 filmfestivaler och filmstudios, som idag inte syns samlat. För publiken är det idag svårt att hitta till deras utbud utan att leta upp olika sajter och ofta går det inte att köpa biljetterna på nätet eller i mobilen.

Med den nya sajten ska det bli ändring på det. Här kommer publiken att kunna surfa in på en enda adress och hitta utbudet på sina närmaste biografer, ta del av aktuell information om filmerna samt köpa biljetter. På samma gång kommer biograferna och filmfestivalerna att erbjudas ett modernt system för presentation och försäljning av till exempel rikstäckande presentkort. Sajten ska hålla hög teknisk standard med smarta funktioner som efterfrågas av publiken. Den kommer att utvecklas i nära dialog med både biografer, filmfestivaler och publik.

Jens Lanestrand, verksamhetsledare på Biografcentralen:
– Målet med projektet är att erbjuda biopubliken en enkel och inspirerande ingång till filmer och andra arrangemang som idag sker på biografer och på filmfestivaler. Vi vill kort sagt att ännu fler ska hitta till all fantastisk film som visas. En vanlig kommentar vi fått från biografer, distributörer och publik när vi utvecklat projektet är “Varför har inte detta gjorts tidigare?”

Angelica Månsson-Gerde, General Manager för PostkodLotteriets Kulturstiftelse:
– Tack vare Biografcentralens initiativ kommer den svenska biopubliken ha möjlighet att på ett enkelt och lustfyllt sätt upptäcka över 300 biografer runt om i landet och ta del av det stora utbud av kvalitetsfilm som de erbjuder. Vi är stolta över att stödja det initiativet.

Projektet pågår under två år och arbetet sätter igång omedelbart.

För mer information kontakta:
Jens Lanestrand, Biografcentralen, 0761 – 99 33 80,
jens.lanestrand@biografcentralen.se

Om Biografcentralen:
Biografcentralen startade 2011 och är en branschorganisation för kvalitetsfilm och för biografer som visar kvalitetsfilm. Biografcentralen erbjuder bland annat utbildningar, rådgivning, nätverk och distribution av barnfilmer och internationella klassiker. Biografcentralens har stöd från Svenska Filminstitutet.
Mer information: www.biografcentralen.se

Biografcentralen logo logga jpg