Bio.se samlar Sveriges oberoende biografer

Med stöd av PostkodLotteriets Kulturstiftelse, Svenska Filminstitutet, Stockholm stad och Västra Götalandsregionen har Biografcentralen tagit fram en ny samlande biosajt – ett projekt som är lika efterlängtat som omfattande.

 

PageLines- roda_kvarn_boras.jpg

Fokus för sajten är de 340 biografer – kvalitetsfilmsbiografer, förortsbiografer och biografer på mellanstora och mindre orter – samt omkring 150 filmfestivaler och filmstudios, som idag inte syns samlat. För publiken är det idag svårt att hitta till deras utbud utan att leta upp olika sajter och ofta går det inte att köpa biljetterna på nätet eller i mobilen.

Det finns enorma möjligheter till vinster för både publik, distributörer och biografer genom att samlas. Genom ett nytt modernt biljettbokningssystem kan publiken också ges möjlighet att köpa sin biobiljett på nätet, i sin mobil eller som ett rikstäckande presentkort.

Under projektet som startade i februari 2016 har Biografcentralen tillsammans med vår partner Cybercom genomfört  en outside-in studie, utrett nuvarande och nya kassasystem samt förberett för att skapa en hållbar affärsmodell för att driva, utveckla och marknadsföra biosajten. Under 2017 byggdes sajten av Cybercom Sundsvall och lanserades med 126 biografer anslutna 13 december 2017.

Under våren 2017 lanserades det nya moderna kassasystemet Veezi som i maj 2018 är live på drygt 30 biografer. Läs mer om Veezi på www.brabio.se.

För dig som arbetar på en oberoende biograf har vi en sluten Facebookgrupp med bio.se “Vi är bio.se“.

Bio.se lanserades på Luciadagen 13 december 2017. Idag syns 160 oberoende biografer med sitt utbud och biljettförsäljning på www.bio.se.

 

Mediahändelser:

SVT Kulturnyheterna: http://www.svt.se/kultur/film/ny-sajt-samlar-oberoende-biografer

TT http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=6328433

Läs pressmeddelande här samt följ vårt arbete här på hemsidan, på PostkodLotteriets Kulturstiftelse hemsida och på vår Facebooksida.