Himmel över Flogsta

Himmel över Flogsta av Viktor Johansson

Premiär: 16 oktober 2015

Himmel över Flogsta är ett annorlunda studentuppror. Studenter som inte kan sjunga: “Den ljusnande framtid är vår” utan att kväljas. Studenter som hoppar av och istället blir vildar. Klättrar på väggarna och tycks gå tillbaks till apstadiet.

I en film där pluggandet mer ses som ett tillstånd än som en sysselsättning möter vi bland annat ett Michael Jackson-fan som vill forska om moonwalken, veganer som dumpstrar en soptunna till kvällens finmiddag och ett par underbara hockeyhuliganer som drar runt på parkeringsplatserna med sina klubbor.

Viktor Johansson som förra året debuterade med semidokumentären “Under Gottsunda” är tillbaka med en ny hybridfilm där vi åter lär känna en myriad av färgstarka karaktärer. I fokus står stadsdelen Flogsta, ett studentområde i utkanten av Uppsala som blivit känt för sitt ”Flogstavrål”, där studenterna unisont vrålar ut sin ångest om kvällarna.

Läs vad Nicholas Wennö skrev om Himmel över Flogsta efter visning under GIFF 2015: “Himmel över Flogsta är en lika hypnotisk som humoristisk betraktelse och spänner från livsdrömmar till livsleda – en existentiell tripp mellan det dokumentära och det fiktiva

Regi, foto, klipp: Viktor Johansson
Produktion: Isberget produktion
Musik: Andean Runner
Ljud: Bella Gavelin och Viktoria Sahl
Medverkande: Arman Chowdhury, Signe Lemhagen, Vanco Nakev, Lo Vrede, Axel Bukuru, Emil Staaf, Henrik Paronen, Rasmus de Verdier, Olle Werner, Birte Be, Lina Vågbratt, Gegge, Sanna Kotte Tallbarr, Nemi Blåbärspaj och Erik Welson.
Villkor skolbio: 1 700 kronor för en visning, 3 000 kronor för två. Kontakta oss vid fler visningar.
Format: Dcp, Blu-ray samt dvd.
Längd: 1 h och 13 minuter
Åldersgranskning: 7 år
Premiär: 16 oktober 2015
Regissörsbesök: Viktor anlitas gärna för workshops eller samtal i samband med filmvisningen.
Screener: Önskar du se filmen som screener klicka här så skickar vi dig länk och lösenord!
Pressbilder: Ladda ner genom denna zip.fil pressbilder Flogsta
Bokning: Via formulär nedan eller telefon 08-515 140 30

One thought on “Himmel över Flogsta (2015)

  1. Pingback: Himmel över Flogsta (2015) | Jojjenito – om film...

Lämna ett svar