Zarafa – rekommenderad för årskurs 1-3

Såhär skriver Film i Skolan på Svenska Filminstitutet om Zarafa:
“Zarafa är ett animerat filmäventyr inspirerat av den verkliga händelsen då en giraffunge på 1800-talet fraktades som kunglig present från Egyptien till Frankrike. Det är en spännande och gripande berättelse om vänskap, frihet och mod.”

TEMA: Sagor och äventyr, Samhälle och politik

Klicka här för att ladda ner filmhandledningen från Svenska Filminstitutet!

Läs här några av filmens fina recensioner:
Det finns många spännande scener och ”Zarafa” kvalar in bland årets bättre filmer för barn” Upsala Nya Tidning ger betyg 4 av 5
Alltså något så ovanligt som en film som verkligen talar till hela familjen – till skillnad från de senare årens digitala animationer som krystar fram ironiska vuxna vitsigheter som flyger som fientlig eld över den egentliga målgruppens huvuden.” SVT Kulturnyheterna ger betyg 4 av 5
Zarafa” är en enormt fin film, med viktigt budskap och en nyttig blick bakåt i en grym historia. Den känns både meningsfull och är otroligt gripande men samtidigt ändå rejält underhållande från början till dess absoluta slut.”  Moviezine ger betyg 4 av 5

Ladda ner pressbilder:
.jpg-format Zarafa_pressbilder_jpg (.zip, 22,9 MB)
.psd-format Zarafa_pressbilder_psd1 (.zip, 22,9 MB)
.psd-format Zarafa_pressbilder_psd2 (.zip, 22,9 MB)
.psd-format Zarafa_pressbilder_psd3 (.zip, 22,9 MB)
.pdf-format Zarafa_posters_pdf (.zip, 4,2 MB)

Zarafa (Rémi Bezançon, Jean-Christophe Lie, Frankrike, 2012)

Zarafa är inspirerad av den verkliga händelsen då en giraffunge på 1800-talet fraktades som kunglig present från Egyptien till Frankrike. Filmen är en spännande och gripande berättelse om vänskap, frihet och mod.

Filmen är textad på svenska och rekommenderas/erbjuds även med uppläst textremsa för skolbiovisningar (NYHET!).

Sagt om filmen:
Rémi Bezançon och Jean-Christophe Lie skapar en egen färgstark sagolik värld med äventyret om Zarafa. Regissörerna leker med typiska orientaliska klichéer, utan att hemfalla till stereotyper. Slaveri, mänsklig jakt, krig, förtryck, kolonialism – starka grejer för en barnfilm. Men regissörerna lyckas ändå utan pedagogiska pekfinger förmedla solidaritet, tolerans och hopp i Zarafa. Efter Kirikou filmerna av franska mästare Michel Ocelot arbetar duon Bezançon och Lie även de med små medel och lyckas verkligen förtrolla både ung och gammal från början till slut. Liksom Ocelot delar regissörerna en fascination för Afrikas vackra landskap, där den första delen av Zarafa äger rum.

Filmen tas fram i 2 versioner, båda bokningsbara för öppna visningar och skolbio.
Version 1: Med svensk text och fransk originaldialog
Version 2: Med svensk text och uppläsning av de svenska undertexterna med 1 röst (där den franska originaldialogen är sänkt i bakgrunden)

Priser och rabatter
Kostnad per visning 1 900 kronor
Vid 3 eller fler visningar av denna film är priset 1 600 kronor/visning
Moms 6 % tillkommer

Format
DCP, bluray och dvd

Uppläsning svenska undertexter: Anette Skåhlberg (hörs på version 2 samt via appen ”Tillgänglig bio”)
Screener: En screener för påseende finns på Vimeo. Lösenord får du genom att skicka ett mail till info@biografcentralen.se.
Filmhandledning: Laddas ner utan kostnad på: http://www.sfi.se/sv/filmiskolan/Filmhandledningar/Filmhandledning/Zarafa/

Skickar

Lämna ett svar