Nonos hemliga resa – rekommenderad för årskurs 3-6

Vi befinner oss i en mysig stad i Nederländerna under 60-talet. När Nono blir stor vill han bli som sin pappa Jacob ”världens bästa detektiv”. För att bli bäst , måste han lära sig att tänka som en tjuv. Han tar varje tillfälle i akt att öva upp sin förmåga att iaktta sin omgivning och se det andra skulle missa. Efter ett missöde, blir Nono ivägskickad till sin farbror men ett mystiskt brev leder honom till en man i vit kostym och äventyr som för dem till södra Frankrike. Resan innebär några viktiga steg mot vuxenvärlden. En värld som är obegriplig, ibland till och med hotfull men också lockande. En film om att söka svar på sina frågor, inte ge upp och att vara yngst men modigast.

TEMA: Sagor och äventyr, Relationer, Uppväxt

Klicka här för att ladda ner filmhandledningen från Svenska Filminstitutet!

Ladda ner pressbilder: Nonos hemliga resa_pressbilder (.zip, 19.2 mb)

Nono the zigzag kid (Vincent Bal, Nederländerna, 2012)
Så här skriver Film i Skolan på Svenska Filminstitutet om Nonos hemliga resa:
“Filmen utspelar sig i en mysig stad i Nederländerna under 60-talet. När Nono blir stor vill han bli som sin pappa Jacob ”världens bästa detektiv”. Han tar varje tillfälle i akt att öva upp sin förmåga att iaktta sin omgivning och ser det andra skulle missa. Efter ett missöde blir Nono ivägskickad till sin farbror men ett mystiskt brev leder honom till en man i vit kostym och ett äventyr som för dem till södra Frankrike. En film om att söka svar på sina frågor, inte ge upp och att vara yngst men modigast.”
Svensk text.

Priser och rabatter
Kostnad per visning 1 900 kronor
Vid 3 eller fler visningar av denna film är priset 1 600 kronor/visning
Moms 6 % tillkommer

Format
DCP, bluray och dvd

Klicka här för länk till vår screener på Vimeo. Lösenord får du genom att skicka ett mail till info@biografcentralen.se.

Du kan boka filmen här nedan eller kontakta oss direkt.

Skickar