Gattu-rekommenderad för årskurs 1-5

Så här skriver Film i Skolan på Svenska Filminstitutet om Gattu:
“Fin indisk film om en pojkes kamp både för att bli bäst på drakflygning och för att börja i skolan. Ett uppfriskande osentimentalt porträtt av ett barn som vet vad han vill. Gattu är en både klassisk och uppfriskande filmsaga om att leka sig igenom en tuff verklighet och att i leken lära sig vikten av vänskap, mod och nyfikenhet.”

Klicka här för att ladda ner filmhandledningen från Svenska Filminstitutet!
Ladda ner pressbilder: Gattu_pressbilder (.zip, 9,5 mb)

Gattu (Rajan Khosa, Indien, 2012)
Drömmar är inte omöjliga när viljan är stark!
Gattu är en charmig och berörande film om en nioårig föräldralös pojke som är besatt av utmaningen att besegra en svart mystisk drake kallad ”Kali”. Både barn och vuxna i den lilla byn Roorkee i centrala Indien är lika besatta av drakflygning och Gattu tycker det är mycket roligare att flyga drake än att jobba hos sin farbror. För att lyckas måste Gattu ta sig upp på skolans tak som är det högsta i byn. Han är mycket uppfinningsrik och lyckas smita in och låtsas vara elev, dock är detta inte helt problemfritt då Gattu varken kan läsa eller skriva.

Priser och rabatter
Kostnad per visning 1 900 kronor
Vid 3 eller fler visningar av denna film är priset 1 600 kronor/visning
Moms 6 % tillkommer

Format
DCP, bluray och dvd

Klicka här för att ladda ner pdf med mer information om Gattu!
Klicka här för länk till vår screener på Vimeo. Lösenord får du genom att skicka ett mail till info@biografcentralen.se.
Du kan boka filmen här nedan eller kontakta oss direkt.

Skickar

 

P&LFF official selectionFilmen visades på BUFF Filmfestival 2013 samt deltog i tävlan på Peace & Love Filmfestival 2014.

Berlinalefestival
Filmen belönades med ett SÄRSKILT OMNÄMNANDE under Berlin Filmfestival 2012 med följande motivering:
Vi kände potentialen för livets underverk som kunde ses i varje barns ögon; och i synnerhet den gränslös uppfinningsrikedom av den unga rackaren som var fullständigt övertygande. Tillsammans med de himmelska duellerna under hela filmen, skapade denna kombination en humoristisk, energisk och glad åktur. Vi belönar denna film för att den fångar ironier, komplexiteten och vitaliteten i Indien.

Lämna ett svar