Barnfilmer från BUFF på er biograf!

I snart 30 år har BUFF Filmfestival i Malmö visat världens bästa barnfilm för en entusiastisk publik. Men trots att flera av festivalens filmer blivit publikfavoriter har de saknat svensk distribution. Så för att fler barn i landet skall få möjlighet att se dessa fantastiska filmer har Biografcentralen inlett ett samarbete med BUFF. Resultatet är ett unikt filmpaket bestående av fyra utvalda titlar som ger sig ut på turné 2013.
Syftet är att bredda utbudet av kvalitetsfilm för barn, särskilt barnfilm för målgruppen 7- 12 år.

Vi hoppas att dessa filmer skall vara intressanta för just din biograf och att projektet skall ge mersmak för både dig som biografägare och din publik!

Vi erbjuder alla intresserade arrangörer att se filmerna i sin helhet här via vårt Screening room. Skicka ett e-post meddelande till oss för lösenord.

Filmerna kan bokas av alla Sveriges biografer; privata, kommunala och föreningsdrivna.
Varje titel kan bokas var för sig, vi har inga krav på att boka alla fyra filmer:)

Klicka här för bokning eller kontakta oss via telefon 08 – 515 140 30.

Pris
Biografcentralen förmedlar två av dessa filmer (Iris och On the Sly) till 35 % av biljettintäkterna samt två av filmerna (Stay! och Jörgen+Anne=Sant) till ett fast pris per visning där samtliga biljettintäkter tillfaller biografen/arrangören. Används ej vår digitala distribution via ftp-server tillkommer fraktkostnader på priserna nedan:

Matinévisningar (öppen visning):
Iris och On the Sly:
35 % av biljettintäkterna

Stay! och Jörgen+Anne=Sant
1:a visning: 1 250 kr
Från 2:a visning är priset per visning: 700 kr

Skolbio och filmstudios (sluten visning):
Per visning: 1 500 kr

Kontakta Filmcentrum för bokning av Jörgen+Anne=Sant då vi endast har rättigheter för öppna visningar.

Material
I priset ingår affischer 70/100 samt A3.
Digitalt material finns för egen tryckning.

Format
Filmerna finns att boka som DCP, Tvix eller dvd.
Vi uppmuntrar och inspirerar biografer till nedtankning via vår ftp-server för att underlätta för båda parter (inloggningsuppgifter ges vid bokning). Detta möjliggöra för oss att förmedla filmer som dessa även smidigt i framtiden. Det finns även fysiska kopior vid behov.

Bioguiden
Filmerna är registrerade hos Filmägarnas Kontrollbyrå och redovisning sker som vanliga öppna visningar.

De fyra filmer som ingår i paketet är:
Jörgen+Anne = Sant (Anne Sewitsky, Norge 2011). Se trailer här!
Hyllad norsk barnfilm som sågs av över 170 000 personer hemma i Norge. Filmen handlar om Anne som är 10 år och undrar varför alla är så upptagna av kärlek. Men så träffar hon Jörgen som en dag börjar i hennes klass som har flyttat in i det gamla ödehuset där det har hänt hemska saker. Kul och charmigt om den första förälskelsen men också lite läskigt på sina ställen. Filmcentrum har skolbiorättigheter. Svensk text.
Rekommenderas från 9 år. Ladda ner filmhandledning!

On the Sly (Olivier Ringer, Belgien, Frankrike 2011) Se trailer här!
Filmen handlar om sexåriga Cathy som varje fredag tillsammans med sina föräldrar lämnar staden för att åka till huset på landet. Cathys mamma och pappa pratar bara med varandra. Är Cathy osynlig? Undrar vad som skulle hända om hon försvann? En fin film med ett allvarligt tema om att inte känna sig sedd – ett ämne som alla barn förstås har upplevt och kan relatera till.
Dubbad till svenska. Rekommenderas från 7 år. Ladda ner filmhandledning!


Iris (Ulrika Bengts, Finland/Sverige 2011) Se trailer här!
Filmen handlar om Iris vars mamma är konstnär och ska ställa ut i Paris. Hon har lovat Iris att de ska åka på vernissage tillsammans men samma dag som de ska resa får Iris veta att hon istället ska åka till sin morbror på Åland. Väl på Åland får Iris nya vänner och upptäcker ett helt annat liv än det hon hade med sin mamma i Stockholm. Iris är den första finlandssvenska långfilmen för barn någonsin.
Svenskt tal. Rekommenderas från 9 år. Ladda ner filmhandledning!

 

Stay! (Lourens Blok, Nederländerna 2011) Se trailer här!
Filmena handlar om Lieke, som bor ensam med sin mamma, och hennes bästis Milad, som är flykting från Iran. När Milads familj får besked om att de ska utvisas vill bästa vännerna stoppa utvisningen. Lieke och Milad rymmer hemifrån för att protestera och flyr undan polisen. Men deras flykt verkar ställa till med ännu mer problem för familjen. Oerhört fin skildring av vänskap och av att stoppa ett som de tycker, orättvist beslut. En film med lyckligt slut som nyligen vann pris som Bästa film på festivalen Lucas i Frankfurt.
Svensk text. Rekommenderas från 9 år. Ladda ner filmhandledning!

 

 

One thought on “Barnfilm på bio

  1. Pingback: BUFF på turné | BUFF

Lämna ett svar