Resize (1)

 

 

 

 

Teknikutbildning

Utbildningen riktar sig till tekniker på biografer.

Denna grundläggande utbildning pågår under två dagar. Den innehåller både teori och praktiska övningar.

Kursledare är Niclas Nornemark och representant från Film- och Liveavdelningen

Kommande kurstillfällen: 18-19 november 2016 – Vingen Torslanda

 

Basutbildning – att driva biograf

Basutbildningen ger svar på frågor kring hur man driver sin biograf. Till exempel går vi genom alla regler för visning av film, bokning och redovisning.  Vi informerar om Bioguiden, SFI, alla filmdistributörer, Filmägarnas Kontrollbyrå och andra instanser i filmbranschen.

Vi behandlar ekonomin kring en filmvisning och upplyser om marknadsföring och publikarbete.

Mycket har hänt i branschen de senaste åren. Basutbildningen riktar sig därför inte bara till dig som är ny på bion. Den passar även dig som gått kursen för länge sedan, eller har ny personal.

Kommande kurstillfällen: 8-9 april 2016, Stockholm (exakt plats meddelas senare)

 

Arrangörsutbildning 2016

I alla våra Folkets Hus och folkparker händer det saker varje dag! Kurserna vänder sig till alla er som arrangerar. Det kan vara att ordna en loppis, att bjuda in till en föreläsning, att hålla i pensionärsdans, anordna en festival eller konstutställning, sända en operaföreställning live eller bjuda in ortens barn till en teaterpjäs.

Alla är ni arrangörer – flera gånger – varje år!

Kurserna kan innehålla följande moment:

Aktivt värdskap
Vi ger tips och råd hur ni ska agera för att bli en ännu bättre värd genom ett aktivt värdskap. Vad innebär det att vara värd? Vad vinner ni på aktivt och bra värdskap?

Marknadsföring och publikarbetePasset tar upp olika typer av marknadsföring som traditionell marknadsföring, PR, sociala medier och pressarbete. Vilken målgrupp/ publik vill ni nå? Vad är syftet med marknadsföringen? Vilka marknadsföringskanaler är lämpliga att använda?

Merförsäljning
På ett inspirerande sätt får ni användbara tips och kreativa tankar så att ni kan öka intäkterna i ert dagliga arbete.Hur kan ni med ett bra och trevligt kundbemötande öka er försäljning av varor och tjänster?

Tillgängliga arrangemang
Här ger vi tips om vikten av att alla ska känna sig inkluderade och välkomna, både vad gäller lokalen och arrangemanget. Hur ökar ni tillgängligheten och blir en plats för alla oavsett bakgrund, funktionsnedsättning, socioekonomisk bakgrund eller språk?

Kringaktiviteter
Under passet tipsar vi om hur det är möjligt att utveckla aktiviteter runt arrangemanget som gör att det blir än mer lockande att besöka. Hur gör ni för att väcka intresse och uppmärksamhet?

Nätverkande och samarbete
Vi pratar om vikten och vinsterna av att samverka med andra organisationer i ert närområde. Vilka möjligheter finns det att samarbete med andra föreningar/studieförbund/bibliotek/företagare på orten?

Volontärskap
Vi ger exempel på hur ni bygger upp vänföreningar, ambassadörer och samlar ideella krafter till era arrangemang. Hur får ni fler på orten att engagera sig i era arrangemang?

Information om kurserna:
Kursen kan göras utefter era önskemål och behov. Vi kan arbeta med just de arrangemang ni planerar att anordna, i workshopform blandat med föreläsningar.
Kursen är kostnadsfri för medlemmar i Folkets Hus och Parker.
Vi anordnar kurser på beställning!
Se aktuella kurser och anmäl dig via fliken “Kurstillfällen / Anmälan”
Kontakta vår arrangörsutvecklare Cecilia Alm cecilia.alm@fhp.nu  tel: 072- 077 77 69

 

Studieresa till Berlin

Folkets Hus och Parker ger en fyra dagar lång och inspirerande studieresa till
Berlin 14-17 september. Vi kommer utforska och uppleva diverse konst- och biografverksamheter. Resan erbjuder två olika inriktningar; konstspåret och biografspåret. Du väljer ett av spåren, men vissa programpunkter kommer vara gemensamma.

Konstspåret:

En bildningsresa som börjar redan på hemmaplan med att vi läser på om det vi ska uppleva och sedan delge varandra av det vi har lärt. Vi kommer att ta del av arrangemanget Berlin Art Week och bland annat besöka Neue Nationalgaleri, Hamburger Bahnhof, Bauhaus-Archiv och dessutom göra ateljébesök hos konstnärer.
Målgrupp: Utställningsarrangörer och konst- och kulturintresserade medlemmar inom Folkets Hus och Parker.

Biografspåret:
Hur gör man för att locka publik till kvalitetsfilm i en av Europas största och mest mångsidiga städer? Hur arbetar man som en kedja, fast man är självständig? Vad kan jag lära mig av en biografägare som gör just detta? Och vad kan du lära Berlinarna?

Resan kommer bland annat att innehålla:

– Biografbesök av olika slag, Bland annat Kino International, IMAX och Zoo Palast
– Guidad visning på Berlins Filmmuseum
– Seminarie/workshop med Yorck Kinogruppe
– Guidad visning på Berliner Philharmonie
– Middag på en ”Restaurangbiograf”

Målgrupp: Resan riktar sig till dig som är intresserad av att utveckla din biograf med fokus på film, publikarbete och marknadsföring. Vi kommer att besöka biografer av alla slag, från små kvartersbiografer till stora IMAX-palats. Tonvikten kommer dock att ligga på självständiga biografer med kvalitetsfilmsprofil. Vår samarbetspartner Yorck Kinogruppe driver nio biografer på olika  platser i Berlin. Vi ska ta del av deras verksamhet och träffa biografföreståndare och marknadsförare. Men de vill också veta hur vi jobbar och lära sig av oss. Det är därför bra om du kan engelska bra nog för att kunna föra en konversation om biografdrift.