WEBBUTBILDNING: DIGITAL MARKNADSFÖRING FÖR BIOGRAFER

Detta är utbildningen för dig som vill ta er biografs marknadsföringsarbete till nästa nivå genom fördjupade kunskaper och börja arbeta efter grundade strategier med konkreta mål anpassade efter er verksamhet.

Vi erbjuder i samarbete med ett antal regionala filmcentrum ett extra bra pris på denna utbildning. Allt för att hjälpa er biograf att stärka er kompetens och förbereda inför att er biograf åter öppnar för fullt igen. Ta kontakt med ditt regionala filmcentrum om du inte redan fått information om din biograf verkar i:

Film i Skåne
Film i Sörmland
Film i Västerbotten
Film i Västernorrland
Film i Öst
Filmpool Nord
Filmregion Sydost
Region Gävleborg
Region Halland
Region Jämtland Härjedalen
Region Uppsala
Region Värmland
Region Västmanland
Västra Götalandsregionen
Film Stockholm
Region Jönköping
Region Örebro
Fler regioner kan tillkomma

Kursen passar alla oavsett storlek på biografen. Du får genom kursen grundläggande kunskaper och får lära dig de praktiska verktyg och tekniker ni behöver för att komma igång och utveckla er biografs digitala marknadsföring.

Utbildningen sker online i din egen studietakt och omfattar de grundläggande pelarna i digital marknadsföring. Utbildningen är unikt framtagen och anpassad för biografer och är uppdelad i 4 moduler:


1. Digital strategi
2. Sajtstrategi & Sökmotoroptimering/ SEO
3. Innehållsmarknadsföring/ Content Marketing
4. Marknadsföring i sociala medier.


Varje modul består av lektioner och övningar där olika kunskapsområden behandlas. Varje modul tillför dessutom praktiska mallar/guider/verktyg för att du som kursdeltagare ska kunna applicera kunskapen direkt på din verksamhet.

Utbildningen sker online där du som deltagare har tillgång till över 40 lektioner + praktiska övningar, mallar, checklistor och tidsplaner! Då allt material finns online väljer du själv när du tar del av de olika delarna samt hur många gånger du vill återkomma till materialet och du har tillgång till det under 12 månader.

Utbildningens innehåll:


Modul 1:
DIGITAL STRATEGI: Skapa en digital strategi för er biograf.

Modul 2:
SÖKMOTOROPTIMERING (SEO) & SAJTSTRATEGI: Driv rätt trafik till er hemsida med SEO och få dem att konvertera med en sajtstrategi.

Modul 3:
INNEHÅLLSMARKNADSFÖRING/ CONTENT MARKETING: Skapa relevant, intressant och engagerande innehåll som er publik vill dela/kommentera.

Modul 4:
ANNONSERING I SOCIALA MEDIER: Bygg anpassade målgrupper och skapa kampanjer i Ads Manager på Facebook och Instagram.


Efter genomgången utbildning ska kursdeltagaren ha tillgodosett sig grundläggande kunskaper i digital marknadsföring. Kursdeltagaren får genom utbildningen de verktyg som krävs för att sätta upp tydliga mål och målgrupper för den egna verksamheten och förståelse för i vilka kanaler dessa mål bäst uppnås. Vidare får kursdeltagaren kunskap i vilka typer av aktiviteter som krävs i dessa kanaler för att öka biografens besökarantal och hur dessa aktiviteter kan utvärderas och optimeras. Genom praktiska övningar genom hela utbildningen och hjälpsamma mallar, checklistor och tidsplaner ges kursdeltagaren möjlighet att omedelbart praktisera och komma igång med den egna verksamhetens digitala marknadsföring.

För frågor om utbildningen kontakta:
Irini Siga kursansvarig Digital marknadsföring för biografer dmb@biografcentralen.se


FAKTA:
Omfattning: 4 moduler med över 40 lektioner och praktiska övningar. Studietakten är flexibel eftersom kursen är en onlinekurs och du själv kan välja när du vill titta på lektionerna och göra de praktiska övningarna.

Avgift: 8900 kr exkl. moms. Priset inkluderar deltagande för upp till 3 personer per biograf.

Stöd att söka: Sök stöd från Filminstitutet/Stöd till utbildning inom distribution och visning där ni kan beviljas 50 % av avgiften. Förenklat sökformulär och löpande handläggning ger svar inom 2-4 veckor.

Ta även gärna kontakt med ditt Regionala Resurscentrum för film om eventuellt utbildningsstöd att söka! Vi kan förmedla kontakt.

ANMÄL ER BIOGRAF FÖR DIGITAL MARKNADSFÖRING FÖR BIOGRAFER!

Ni kan skicka in en preliminär anmälan och sedan bekräfta er plats när ni fått besked från Filminstitutet om sökt stöd.

979 WEBBUTBILDNING: DIGITAL MARKNADSFÖRING FÖR BIOGRAFER
Vår verksamhet är registrerad för moms
Vi har/ska söka stöd från Filminstitutet och anmälan är preliminär.
Vi har fått erbjudande från följande regionalt filmcentrum:
Vi tar gärna tips på kontakt med regionalt filmcentrum.