Cinemas for Climate

Cinemas for Climate – ny satsning av Biografcentralen för att minska klimatpåverkan

Den 1 april publicerade Dagens Nyheter uppropet ” 250 filmarbetare i upprop: Svensk film måste börja ta klimatkrisen på allvar” – #greeningthescreen

Som ett led i detta vill även Biografcentralen bidra och påbörjar nu ett kompetensutvecklande arbete för Sveriges biografer med fokus på att minska klimatpåverkan – biograf för biograf – #cinemasforclimate

Som första aktivitet bjöd vi 8 maj in till en presentation och inspiration med Carmen Slijpen som varit med och byggt upp Depot Cinema i Storbritannien.
Depot Cinema är en nybyggd biograf som har arbetat hårt för att minska sin klimatpåverkan när det kommer till design och byggnation men som också väljer att jobba strategiskt med en hållbarhetsplan och praktiskt när det kommer till daglig drift av biografen. Depot Cinema räknas till Europas främsta biografer när det kommer till miljö- och hållbarhetsarbete!

Webbinariet spelades in och kan ses i efterhand här:

Onsdag 28 augusti klockan 12.15–13.00

Presentation av nytt Klimatforum där biografer kan dela med sig av stora som små idéer kring minskad klimatpåverkan på Biografcentralens hemsida. Under webbinariet samlar vi också in goda idéer och tips från deltagande biografer.
Ingen kostnad och öppet för biografer och andra intresserade.

Presentationen sker via videokonferens, du behöver internet och kan lyssna och delta via mobil, läsplatta eller dator.

Anmäl dig nedan för att få inbjudan och länk via e-post:

982 Webbinarie- Sustainability in cinemas
Jag anmäler mig till: