Cinemas for Climate

Cinemas for Climate – ett initiativ från Biografcentralen för att minska klimatpåverkan

Den 1 april 2019 publicerade Dagens Nyheter uppropet ” 250 filmarbetare i upprop: Svensk film måste börja ta klimatkrisen på allvar” – #greeningthescreen som vår verksamhetsledare även skrev under.

Biografcentralen vill bidra med ett kompetensutvecklande arbete för Sveriges biografer med fokus på att minska klimatpåverkan – biograf för biograf – #cinemasforclimate

Kommande aktivitet är att vi onsdag 21 april klockan 12.00 bjuder in till ett kostnadsfritt webbinarie där du som biograf får lyssna på och ställa frågor till Vakansas grundare Robin Rushdi. Vakansa är en ny tjänst inom delningsekonomi och syftar till att nyttja befintliga lokaler på en ort bättre, som t ex er biografs. Genom Vakansa får ni hjälp med försäkring och uthyrning, vilket både kan ge er ökade intäkter och minskar klimatpåverkan på längre sikt genom att bättre nyttja redan byggda lokaler, istället för att bygga nytt.
Du anmäler dig här!

Tidigare evenemang

Som första aktivitet bjöd vi 8 maj 2019 in till en presentation och inspiration med Carmen Slijpen som varit med och byggt upp Depot Cinema i Storbritannien.
Depot Cinema är en nybyggd biograf som har arbetat hårt för att minska sin klimatpåverkan när det kommer till design och byggnation men som också väljer att jobba strategiskt med en hållbarhetsplan och praktiskt när det kommer till daglig drift av biografen. Depot Cinema räknas till Europas främsta biografer när det kommer till miljö- och hållbarhetsarbete!

Webbinariet spelades in och kan ses i efterhand här: