Rådgivning

Det är en djungel därute.

Att visa film offentligt innebär en hel del pappersarbete, något som inte är självklart för någon utanför branschen. Som biografägare blir man dessutom ibland kontaktad av entusiastiska filmälskare som vill arrangera en filmfestival eller temakvällar, eller bara visa sina egna produktioner på biograf för en liten publik en kväll. Men ansökningar om stöd och finansiering, redovisning av biljettintäkter och besöksstatistik kan avskräcka den modigaste festivalarrangör. Och då har vi inte berättat om EU än…

Biografcentralen arbetar för att göra allt detta lite enklare. Vi har ett stort kontaktnät med  filmfestivalarrangörer, bidragsexperter och kulturproducenter som har lång erfarenhet av att verka i denna snårskog. Tillsammans med dem vill vi hjälpa dig röja väg.

Vi kommer publicera exempelmallar på kontrakt, checklistor för festivalarrangemang, tips på stöd att söka och vi svarar dessutom gärna på frågor du kan tänkas ha i detta arbete. Dessutom kommer vi med jämna mellanrum publicera artiklar om arrangemang och deras arrangörer i hopp om att kunna inspirera till fler festivaler och mer tekniskt upprustade biografer runt om i landet.