Bio.se lanseras 13 december 2017

Med stöd av PostkodLotteriets Kulturstiftelse, Svenska Filminstitutet och Stockholm stad arbetar Biografcentralen med att ta fram en ny biosajt – ett projekt som är lika efterlängtat som omfattande.

 

PageLines- roda_kvarn_boras.jpg

Fokus för sajten är de 340 biografer – kvalitetsfilmsbiografer, förortsbiografer och biografer på mellanstora och mindre orter – samt omkring 150 filmfestivaler och filmstudios, som idag inte syns samlat. För publiken är det idag svårt att hitta till deras utbud utan att leta upp olika sajter och ofta går det inte att köpa biljetterna på nätet eller i mobilen.

Det finns enorma möjligheter till vinster för både publik, distributörer och biografer genom att samlas. Genom ett nytt modernt biljettbokningssystem kan publiken också ges möjlighet att köpa sin biobiljett på nätet, i sin mobil eller som ett rikstäckande presentkort.

Under projektet som startade i februari 2016 har Biografcentralen tillsammans med vår partner Cybercom genomfört  en outside-in studie, utrett nuvarande och nya kassasystem samt förberett för att skapa en hållbar affärsmodell för att driva, utveckla och marknadsföra biosajten.

Under våren 2017 lanserades det nya moderna kassasystemet Veezi som i november är live på drygt 15 biografer. Läs mer om Veezi på www.brabio.se.

För dig som arbetar på en oberoende biograf har vi en sluten Facebookgrupp där du kan följa vårt arbete med bio.se inför lansering ”Vi är bio.se”.

Bio.se lanseras på Luciadagen 13 december 2017 – då gör vi Biosverige ljusare!

 

Mediahändelser:

SVT Kulturnyheterna: http://www.svt.se/kultur/film/ny-sajt-samlar-oberoende-biografer

TT http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=6328433

Läs pressmeddelande här samt följ vårt arbete här på hemsidan, på PostkodLotteriets Kulturstiftelse hemsida och på vår Facebooksida.