Terror på Elm Street

Med anledning av Wes Cravens bortgång tar Biografcentralen in restaurerad och digitaliserad DCP på Terror på Elm Street och Scream, för nypremiär till Halloween 2015, 31 oktober. Visa en eller båda filmerna och hylla Wes Craven!

Terror på Elm Street är regisserad av Wes Craven, 1984, USA, 91 min)
KDM (sänds ut 3-5 dagar före visning). Affischer nytrycks.

Terror på Elm Street är den första filmen i den kultförklarade serien om Freddy Krueger och Elm Street. Elm Street-filmerna och Fredag den 13:e-filmerna om Jason Voorhees blev stora framgångar i skräckfilmsvågen på 80-talet. Filmen regisserades av skräckmästaren Wes Craven, som 15 år senare skulle få stora framgångar med Scream-serien. I filmen syns också Johnny Depp i sin första roll.

Passa på att även boka Scream av Wes Craven för temavisning sista helgen i oktober under Halloween och i anslutning till Alla helgons dag.

Villkor:

Format: DCP med svenska undertexter.
Längd: 91 minuter
Villkor Öppen visning: 40 % i filmhyra. Garantihyra 1 680 kronor per spelvecka. Kontakta oss om ni önskar visa filmen under en längre tidsperiod än en spelvecka för eventuell bibehållen garantihyra.
Paket: Bokar er biograf både Terror på Elm Street och Scream samma vecka erhåller ni paketrabatt och garantihyran blir då 1 500 kr/film vs 40 %.
Villkor Sluten visning: 2 300 kronor (biografer i Biografcentralens nätverk erhåller rabatt om 300 kronor)
Villkor Skolbio: Kontakta oss för prisuppgift
Moms 6%
Frakt tillkommer.
Bioguiden: Tillgänglig för repertoarplanering och kan visas på både öppna och slutna visningar.
Åldersgräns: 15 år