Nosferatu – nattens vampyr

Biografcentralen erbjuder bokning av Nosferatu – nattens vampyr på Dcp, restaurerad och digitaliserad, i samarbete med Europés Finest i Tyskland.

Nosferatu – nattens vampyr är regisserad av Werner Herzog, 1979, Tyskland, 107 min)
KDM (sänds ut 3-5 dagar före visning). Affischer finns.

Fastighetsmäklaren Jonathan (Bruno Ganz) lämnar sin hustru Lucy (Isabella Adjani) för att resa till Transsylvanien och sälja ett hus till en viss greve Dracula (Klaus Kinski). Efter att greven sett ett porträtt på Jonathans hustru vill han genast köpa ett hus i Jonathans hemstad Wismar. När grevens skepp så angör staden börjar fruktansvärda saker att hända. Antagonisterna Herzog och Kinski sammanstrålar återigen på vita duken och med hjälp av 70-talets europeiska skådespelarelit skapar de en fullständig orgie i suggestiv gotisk estetik.

Se trailer här!

 

Passa på att även boka Vampyr av Carl Theodor Dreyer (1932) för temavisning sista helgen i oktober under Halloween och i anslutning till Alla helgons dag.

Villkor:

Format: DCP med original tyskt tal och engelska undertexter.
Längd: 107 minuter
Villkor Öppen visning: 40 % i filmhyra. Garantihyra 1 500 kronor per spelvecka. Kontakta oss om ni önskar visa filmen under en längre tidsperiod än en spelvecka för eventuell bibehållen garantihyra.
Villkor Sluten visning: 1 800 kronor (biografer i Biografcentralens nätverk erhåller rabatt om 300 kronor)
Villkor Skolbio: Kontakta oss för prisuppgift
Moms 6%
Frakt tillkommer.
Bioguiden: Tillgänglig för repertoarplanering och kan visas på både öppna och slutna visningar.
Åldersgräns: 15 år

Fyll i formuläret för intresseanmälan eller bokning.