SKOLBIO

Biografcentralen distribuerar europeiska kvalitetsbarnfilmer i samarbete med BUFF Filmfestival och genom projektet Wrapfilms för visning på skolbio.

NYA FILMER:
Stay!
Legenden om Longwood
Livet enligt Nino
Horizon Beautiful

Gattu – Indien
Zarafa – Frankrike
Under Gottsunda – Sverige
Nonos hemliga resa – Nederländerna
Max Minsky och jag – Tyskland
Igor och tranorna – Israel, Tyskland, Polen

Samtliga filmer har filmhandledningar framtagna av Svenska Filminstitutet och är bokningsbara för både öppna och slutna visningar (skolbio)

Format
Filmerna finns att boka som Dcp, Blu-ray eller dvd.

Pris:
Skolbio och filmstudios (sluten visning):

Villkor: 1 700 kronor per visning*

Kontakta Filmcentrum för bokning av Jörgen+Anne=Sant då vi endast har rättigheter för öppna visningar
Kontakta Swedish Film för bokning av Jag och mina två mammor då vi endast har rättigheter för öppna visningar

Bokning:
Fyll i formuläret nedan eller ring 08-515 140 30 eller skicka ett e-post till info@biografcentralen.se

 

The_Legend_of_Longwood_0-16Legenden om Longwood.
Hästtjejen Mickey Miller flyttar motvilligt från livliga New York till Irland där hennes familj ärvt ett hus. Till en början är tillvaron mycket lugn – tills hon får ta del av legenden kring riddaren Black Knight som vill hämnas en oförrätt. Det faller nu på Mickeys lott att hitta de som försvunnit på ett oförklarligt sätt och häva deras förbannelse. Hon dras tillsammans med sin nya irländske vän in i ett spännande äventyr. Rekommenderad från årskurs 4 till 6.

HB-STILLS-1-100-094Horizon beautiful.
En välbärgad schweizisk fotbollsmagnat är på en tjänsteresa i Addis Abeba, där han själv tänkt sig fungera som en inspirationsspridare. Men när han i sin tur krossar drömmarna för den hoppfulle gatupojken Admassu ställs han ansikte mot ansikte med verkligheten. Ett överraskande roligt och medvetandegörande slag mot västerländsk ignorans. Rekommenderad från årskurs 4.

NINO_0114Livet enligt Nino.
Vinnare av Malmö stads stora barnfilmpris på 100 000 kronor under barn- och ungdomsfilmfestivalen BUFF 2015! Juryns motivering: “Filmen behandlar ett svårt ämne, en förälders död, på ett känsligt och humoristiskt sätt. Filmen fångar åskådarens uppmärksamhet direkt och visar ett barns perspektiv. En välregisserad film med fina scenerier, foto och skådespeleri.” Rekommenderad från årskurs 2 till 4.

Zarafa.
Zarafa är ett animerat filmäventyr inspirerat av den verkliga händelsen då en giraffunge på 1800-talet fraktades som kunglig present från Sudan till Frankrike. Det är en spännande och gripande berättelse om vänskap, frihet och mod. Rekommenderad från årskurs 1 till 3.

 

 

igor & peter 2Igor och tranorna.
11-årige Igor bor i Ryssland och delar ett speciellt intresse med sin far Peter, en berömd fågelskådare och forskare. Tillsammans observerar de tranorna och kämpar för att fadern ska få fortsätta sin forskning. Föräldrarna är skilda och när mamman bestämmer sig för att flytta till Israel ökas avståndet till pappan med tusentals mil. Tranornas farliga resa söderut blir den starkaste länken mellan Igor och hans pappa, som följer flocken från den ryka landsbygden till Afrika via Huladalen i norra Israel. pappan kommunicerar med Igor via videoklipp, samtidigt som Igor kämpar för att komma in i sin nya klass och livet i Israel. Rekommenderad från årskurs 2 till 5.

04_Max (Emil Reinke) und Nelly (Zoe Moore) im GeheimversteckMax Minsky och jag.
Trettonåriga Nelly Edelmeister har huvudet bland stjärnorna och fötterna på jorden. Som blivande vetenskapskvinna är hon skeptisk till att genomgå den bat mitzva hennes mamma tjatar om. Hon vill hellre försöka ta sig in i skollaget i basket och därmed få chansen att möta astronomiälskaren, prinsen av Luxemburg. Max Minsky och jag är en charmig och varm coming of age-film om att veta vad en vill och genomdriva sina föresatser. Med visuell fantasi fångar den tonårens längtan efter en egen plats i tillvaron, och ett eget universum där man kan vara sig själv. Rekommenderad från årskurs 4 till 6.

Jacob en Nono op scooterNonos hemliga resa.
Vi befinner oss i en mysig stad i Nederländerna under 60-talet. När Nono blir stor vill han bli som sin pappa Jacob ”världens bästa detektiv”. För att bli bäst , måste han lära sig att tänka som en tjuv. Han tar varje tillfälle i akt att öva upp sin förmåga att iaktta sin omgivning och se det andra skulle missa. Efter ett missöde, blir Nono ivägskickad till sin farbror men ett mystiskt brev leder honom till en man i vit kostym och äventyr som för dem till södra Frankrike. Resan innebär några viktiga steg mot vuxenvärlden. En värld som är obegriplig, ibland till och med hotfull men också lockande. En film om att söka svar på sina frågor, inte ge upp och att vara yngst men modigast. Rekommenderad från årskurs 3 till 6.

Gattu. (Rajan Khosa, Indien, 2012)
Drömmar är inte omöjliga när viljan är stark!
Gattu är en charmig, berörande och humoristisk film om en nioårig föräldralös pojke som är besatt av utmaningen att besegra en svart mystisk drake kallad ”Kali”. Både barn och vuxna i den lilla byn Roorkee i centrala Indien är lika besatta av drakflygning och Gattu tycker det är mycket roligare att flyga drake än att jobba hos sin farbror. För att lyckas måste Gattu ta sig upp på skolans tak som är det högsta i byn. Han är mycket uppfinningsrik och lyckas smita in och låtsas vara elev, dock är detta inte helt problemfritt då Gattu varken kan läsa eller skriva. Svensk text. Rekommenderad från årskurs 1 till 5. Ladda ner filmhandledning här!

On the SLY_On the Sly. (Olivier Ringer, Belgien, Frankrike 2011) Se trailer här!
Filmen handlar om sexåriga Cathy som varje fredag tillsammans med sina föräldrar lämnar staden för att åka till huset på landet. Cathys mamma och pappa pratar bara med varandra. Är Cathy osynlig? Undrar vad som skulle hända om hon försvann? En fin film med ett allvarligt tema om att inte känna sig sedd – ett ämne som alla barn förstås har upplevt och kan relatera till.
Dubbad till svenska. Rekommenderad från årskurs 2. Ladda ner filmhandledning här!

Iris. (Ulrika Bengts, Finland/Sverige 2011) Se trailer här!
Filmen handlar om Iris vars mamma är konstnär och ska ställa ut i Paris. Hon har lovat Iris att de ska åka på vernissage tillsammans men samma dag som de ska resa får Iris veta att hon istället ska åka till sin morbror på Åland. Väl på Åland får Iris nya vänner och upptäcker ett helt annat liv än det hon hade med sin mamma i Stockholm. Iris är den första finlandssvenska långfilmen för barn någonsin.
Svenskt tal. Rekommenderad från årskurs 2. Ladda ner filmhandledning här!

Stay! (Lourens Blok, Nederländerna 2011) Se trailer här!
Filmena handlar om Lieke, som bor ensam med sin mamma, och hennes bästis Milad, som är flykting från Iran. När Milads familj får besked om att de ska utvisas vill bästa vännerna stoppa utvisningen. Lieke och Milad rymmer hemifrån för att protestera och flyr undan polisen. Men deras flykt verkar ställa till med ännu mer problem för familjen. Oerhört fin skildring av vänskap och av att stoppa ett som de tycker, orättvist beslut. En film med lyckligt slut som nyligen vann pris som Bästa film på festivalen Lucas i Frankfurt.
Svensk text. Rekommenderad från årskurs 3. Ladda ner filmhandledning här!

Skickar