Upp genom luften! med Harold Lloyd

Biografcentralen erbjuder bokning av Upp genom luften! (Safety Last!) på Dcp, restaurerad och digitaliserad, i samarbete med Park Circus i Storbritannien. Filmen har också nykomponerad filmmusik av Carl Davis!

Safety Last! svenska titel är Upp genom luften  och regisserades av av Sam Taylor och Fred Newmeyer. Filmen innehåller en av stumfilmhistoriens mest kända scener där Harold Lloyd hänger i visarna på en stor klocka på utsidan av en skyskrapa. Filmen är från 1923.

Elektra Bio i Västerås kommer att visa filmen i samarbete med Kulturskolan vars unga elever kommer att spela till filmen. Andra orter anlitar egna pianister till visningar – vi tipsar gärna om namn. Det behövs ingen livepianist då filmen innehåller nykomponerad musik.

Läs blogginlägg från april 2014: Det kom ett brev från Karlstad och nypremiären av Safety Last!

Villkor:
Öppen visning: 40 % i filmhyra. Garantihyra 1 680 kronor per spelvecka. Kontakta oss om ni önskar visa filmen under en längre tidsperiod än en spelvecka för eventuell bibehållen garantihyra
Sluten visning: 2 300 kronor (biografer i Biografcentralens nätverk samt filmstudios (SFF) erhåller rabatt om 300 kronor)
Moms 6%
Frakt tillkommer.

Filmen är 73 minuter lång och är registrerad i Bioguiden.
Filmen är barntillåten.
Filmen har inga svenska undertexter utan skyltar med text är på engelska.

Fyll i formuläret för intresseanmälan eller bokning.
Bokning av filmstudio sker som vanligt via SFF centralt.